Si te instalojm nje server te conter strike ne Root Linux

  avatar
  Mr.Problem

  Posts : 117
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Si te instalojm nje server te conter strike ne Root Linux Empty Si te instalojm nje server te conter strike ne Root Linux

  Mesazh nga Mr.Problem prej Wed Dec 23, 2009 6:13 pm

  Pra ju duhet ta keni nje Root per ta instaluar konterin
  pasi te kyqeni permes rootes me username e password ateher vazhdojm :

  Spari e krijojm nje direktorium nga ku do starton hldsupdatetool pra e shenojm :

  Kodi:
  mkdir hldsPra tani kyqemi ne hlds direktoriumin e krijuar dhe e downloadojm hldsupdatetool.bin dhe vazhdojm:

  Kodi:
  cd hlds
  wget http://www.cstrike-planet.com/dls/hldsupdatetool.bindhe nese gjithqka shkon mire pas download te hldsupdatetool.bin ne mund ta extratojm apo te startojm nga ajo pra vazhdojm keshtu:

  Kodi:
  chmod +x hldsupdatetool.bin
  ./hldsupdatetool.binKUJDES: Pasi qe instalohet apo extraktohet ./hldsupdatetool.bin do iu kerkohet nje term komand ku duhet te shenoni YEs dhe te shtypni Enter pra perdori YES dhe shtyp ENTER

  Nese gjithqka do te shkone mire ju nuk do keni dy file ne scrds directory ato file jane: hldsupdatetool.bin qe e kemi bere download me heret, dhe steam file-i qe gjeneron updatetool, Ky eshte file-i qe do perdoret per instalim te Conter Strike Source .

  KUJDES: Nese iu eshte shfaqur nje mesazh "UNCOMPRESS: COMMAND NOT FOUND" tregon qe serveri juaj nuk ka instalim te dekomprezuar . I keni dy opcione te lehta per kete gje, provo keto file ne vijim gjersa logirateni ne root:

  Kodi:
  ln -s /bin/gunzip /bin/uncompressPas kesaj provo te instalosh ./hldsupdatetool.bin prap, nese nuk mundeni apo nuk keni privilegje ne root accesin tuaj ateher mundesh me i bo download nga ketu file-t:

  Kodi:
  wget http://www.cstrike-planet.com/dls/steamTani pasi qe keni perfunduar me file-t me siper, sheno komanden filelstare qe te instalosh CS 1.6

  Kodi:
  chmod +x steam
  ./steam -command update -game cstrike -dir .Pas gjithe ketij instalimi serveri i instaluar duhet te Startoi duke instaluar HLDS instalimi.

  Kjo merr kohen afer 40 minuta pra nvaret cfar bandwithi ka root accesi juaj

  Kur perfundon Instalimi komplet ju do iu shfaqet nje shkrim :
  HLDS installation up to date

  Pra tregon qe pefundimisht mundeni me startu server konterin e instaluar

  Shpresoi qe me keni kuptuar te gjithe megjithese nuk eshte aq e veshtire pasi e gjitha behet permes comandave ne promt cmd Faleminderit per leximin tuaj!

  KUJDES: Mos gaboni ne comanda gjate instalimit pra keto komanda qe i kam shfq ketu ju mund ti beni copy - paste ne root qe ta keni me leht instalimin

  Nese keni ndonje fjali te pa kjart mund te pyesni ketu !

   Ora është Wed Jun 19, 2019 12:30 am