Te pergjithshme rreth biologjis

  Share
  Onyx.
  Onyx.
  Administrator
  Administrator

  Posts : 414
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Te pergjithshme rreth biologjis

  Mesazh nga Onyx. prej Wed Dec 23, 2009 5:22 pm

  1 Bazat e azotuara te ADN jane

  Adenina
  Guanina
  Citozina
  Timina

  2 - Uracili eshte baze e azotuar qe takohet te ARN m dhe nuk takohet te ADN

  3 - Gjeni ndertohet nga ADN

  4 - Aleli eshte forme alternative e nje gjeni.

  5 - Gjeni eshte pjese e ADN pergjegjese per transmetimin e nje tipari.

  6 - ADN ndodhet ne Berthame e ne Mitokondri

  7 - ADN ndryshon nga ARN .. nga nje prej baza te azotuara.

  8 - ARN i ndodhet ne Berthame

  9 - Gameti femeror i nje lloji shtazor ka nje numer haploid kromozonesh.

  10 - Dukuria e pranise se nje numri kromozonesh me te madh se 2n dhe sa nje shumefish i numrit n emerohet Poliploidi.

  11 - Nje individ quhet homozigot per nje tipar te dhene

   Ora është Thu Mar 21, 2019 3:32 am