Kaktuset...

  Share
  Onyx.
  Onyx.
  Administrator
  Administrator

  Posts : 414
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Kaktuset...

  Mesazh nga Onyx. prej Wed Dec 23, 2009 5:24 pm

  --------------------------------------------------------------------------------

  Kaktuset janë bime te shkretetires.Sistem i rrenjor i tyre është i ndryshëm.Disa llije te kaktuseve kanë formën e rrenjeve ne formë lopate ite cilët depertojne thelle ne toke.Disa lloje te tjera kanë sistem rrenjor ne formë boshtore me kerceje te trashe.Mirëpo shumica e kaktuseve kanë sisitem rrenjor sipërfaqësor.Kaktuset me anë te rrenjeve mamrrin nga toka materiet ushqyese dhe ujin.Ne kohën e thatesis kaktuset permbajne inde ujembajtese qe grumbullojen ujin.
  Kaktuset janë vërtetë bime shumë te veçanta.
  Kaktusi qe arrin një lartesi maximale prej 17,67m ne te gjithë llojet është Carnegiea gigantea
  Gjithashtu mendohet qe Blossfeldia minima,te jetë kaktusi me një lartesi prej vetëm 1 cm.

   Ora është Thu Mar 21, 2019 3:17 am