Si te lidhim dy kompjuter me nje Lidhje ( Wireless )

  avatar
  Mr.Problem

  Posts : 117
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Si te lidhim dy kompjuter me nje Lidhje ( Wireless ) Empty Si te lidhim dy kompjuter me nje Lidhje ( Wireless )

  Mesazh nga Mr.Problem prej Wed Dec 23, 2009 6:05 pm

  Pra ju qe merrni internetin Wireles me anten dhe PCI apo ndonje paisje tjeter e keni te leht qe ate lidhje ta ndani dhe ne nje lidhje tjeter benda shtepie nese keni dy kompjuter!

  Gjerat qe iu nevoiten:
  Normal dihet lidhja e internetit ne kompjuterin kryesor qe vjen permes LAN apo WLAN PCI-se
  Nje kabull UTP apo STP qe eshte Cross Over per te lidhur kompjuter-kompjuter
  Te dy kompjuteret duhet t'i kanë LAN cardat pasi qe kablla UTP apo STP qe eshte cross over me konektor RJ45 duhet te lidhet ne te dy kompjuteret dhe fillojm:

  Hapi i pare:
  Pasi qe ti lidhim te 2 kompjuteret me kabull UTP ne mes veti ateher veprojm keshtu:

  Si pik spari shikojm ne My Network Place Properties qe a jan te dy LAN e kompjutereve Enable.

  Hapi i dyte:
  Pastaj ne Kompjuterin kryesor LAN-in apo WLAN-in qe e kemi klikojm me klik djatht mbi ate ikonen kryesore qe marrim internetin shkojm Properties pastaj tek Avanced e bejm YES Allow other network users to connect through this computer's Internet connection dhe klikojm OK

  Hapi i tret:
  Klikojm me klik djatht mbi LAN area network shkojm Properties -> Internet Protocol (TCP/IP) i shenojm Ip: Konfigurimi i kompjuterit te pare:
  IP: 192.168.0.1
  Subnet mask: 255.255.255.0
  Klikojm OK OK dhe perfundon puna ne kompjuterin kryesor qe mund ta quajm Server.

  Hapi i katert:
  Tash dhe ne kompjuterin e dyte veprojm si ne kompjuterin e pare duke ia dhene ip-jat ne te njejtin vend por me IP te ndryshme:
  IP: 192.168.0.2
  Subnet mask: 255.255.255.0
  kliko OK OK dhe do kesh internet ne dy kompjuteret !


  Pra mos harroni per te pasur sukses duhet ta beni Share apo Sharing kartelen qe jeni duke marr internetin ne kompjuterin kryesor.
  perveq kesaj nese keni problem mundeni dhe kete me e perdor:
  Ne te dy kompjuteret e shenon "workgroup-in" me emer te njejte dhe aktivizon file & print sharing

  Kaq kishte kjo tuto e shkurt pasi qe shumica ne familje kan dy e tre kompjuter e ne kete menyre mudeni me lidh internetin ne kompjuteret tjer nga nje kompjuter

   Ora është Wed Jun 19, 2019 12:44 am