Qka eshte Spyware ?

  Share

  Mr.Problem

  Posts : 117
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Qka eshte Spyware ?

  Mesazh nga Mr.Problem prej Wed Dec 23, 2009 5:53 pm

  Spyware është zhargon në Internet për Reklamim software Përkrahur (Adware). Kjo është një mënyrë për autorët shareware për të fituar para nga një produkt, përveç duke shitur atë për të përdoruesit. Ka disa media të mëdha kompanitë që ofrojnë ata për të vendosur reklamat baner në prodhimet e tyre në këmbim të një pjesë të të ardhurave nga shitja e flamurin. Në këtë mënyrë, ju nuk keni nevojë të paguani për software dhe zhvilluesve janë ende duke u paguar. Nëse gjeni pankartat bezdisshëm, ka zakonisht një mundësi për largimin e tyre, duke i paguar tarifë të rregullta të licencimit.


  Pse është quajtur "Spyware"?


  Derisa kjo mund të jetë një koncept i madh, dobësitë është se kompanitë reklamuese edhe ndjekja e instaluar software-ve shtese në sistemin tuaj, i cili është vazhdimisht "duke e quajtur në shtëpi", duke përdorur lidhjen tuaj të internetit dhe raportet e të dhënave statistikore për të mothership ". Ndërsa në bazë të politikave të fshehtësisë së kompanive, nuk do të ketë të dhëna të ndjeshme ose identifikimin e mbledhur nga sistemi juaj dhe ju do të mbetet anonim, ajo ende mbetet fakti, që ju keni një "live server" ulur në PC tuaj që është duke dërguar informacion për ju dhe për shprehitë tuaja surfing në një vend të largët ....

  A janë të gjitha produktet Adware "Spyware"?

  Jo, por shumica e tyre. Ka edhe produktet që bëjnë reklama, por mos instaloni asnjë mekanizëm i përcjelljes në sistemin tuaj. Këto produkte nuk janë të futura në bazën e të dhënave tona.


  A eshteSpyware paligjshëm?

  Edhe pse emri mund të tregojë kështu, Spyware nuk është një lloj i softuerit ilegal në asnjë mënyrë. Megjithatë ka disa çështje që një përdorues mund të privatësisë të orientuar në objekt dhe prandaj preferojnë të mos e përdorni produktin. Kjo zakonisht përfshin ndjekjen dhe dërgimin e të dhënave dhe statistikave nëpërmjet një server të instaluar në kompjuterin e përdoruesit dhe përdorimin e lidhjes suaj të internetit në sfond.

  Çfarë është hype about?

  Ndërsa kompanitë e ligjshme adware do të tregojë natyrën e të dhënave që është mbledhur dhe transmetuar në deklaratën e tyre të privatësisë (e lidhur nga database ynë), nuk ka pothuajse asnjë mënyrë për përdoruesit për të kontrolluar se çfarë në fakt të dhënat është dërguar. Fakti është se teknologjia është në teori në gjendje të dërguar shumë më tepër se vetëm statistikat baner - dhe kjo është arsyeja pse shumë njerëz ndihen të pakëndshme me ide.


  Nga ana tjetër ...

  Miliona njerëz janë duke përdorur reklamat mbështetur "Spyware" produkte dhe nuk mund të kujdesen më pak për hype privacy ..., në fakt disa "Spyware" programet janë ndër shkarkime më e popullarizuar në internet.


  Spyware Real ...

  Ka edhe shumë mjete të survejimit PC që lejojnë një përdorues që të monitorojë të gjitha llojet e aktivitetit në një kompjuter, duke filluar nga kapja keystroke, fotografive, prerjet e-mail, chat prerjet dhe vetëm në lidhje me çdo gjë tjetër. Këto mjete janë të dizajnuara shpesh për prindërit, bizneset dhe mjedise të ngjashme, por mund të abuzohet lehtë në qoftë se ato janë të instaluar në kompjuterin tuaj pa dijeninë tuaj.

  Këto mjete janë krejtësisht ligjore në shumicën e vendeve, por, vetëm si një magnetofon të zakonshëm, në qoftë se ata janë keqtrajtuar, ata mund të shkelë rëndë privatësinë tuaj.

  /google translated/

   Ora është Thu Dec 13, 2018 10:26 am