Fenilsetonyri

  Share
  Onyx.
  Onyx.
  Administrator
  Administrator

  Posts : 414
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Fenilsetonyri

  Mesazh nga Onyx. prej Wed Dec 23, 2009 5:20 pm

  Fenilsetonyri
  Phenylcetonurie...t urbullim metabolik qe shkakton akumulimin e phenylalamine, gje qe mund te shkaktoj prapambetje mendore


  Nervi shiatik

  Perfshin fije nervore levizore, qe kontrollojne tkurjen e muskujve te gjymtyreve, si dhe fije nervore ndijore.
  Nervi shiatik shoqeohet nga nje vene, e cila eshte mjafte e dukshme ne bardhesine e nervit

  Gjendra Tiroide.


  vendoset ne pjesen e perparme te qafes dhe pikërisht para skerfyellit (trakese). Të njeriu i rritur kjo gjendrr e ka masen rreth 20 gram dhe ka një diamet rreth 6 cm.
  Tiroidja është e perbere nga dy lobe te cilat bashkohen ne pjesen

   Ora është Thu Mar 21, 2019 3:19 am