Rrezistenca elektrike

  Share
  avatar
  Onyx.
  Administrator
  Administrator

  Posts : 414
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Rrezistenca elektrike

  Mesazh nga Onyx. prej Wed Dec 23, 2009 4:55 pm

  --------------------------------------------------------------------------------

  Rrezistenca elektrike është kundërshtimi i lëvizjes së elektroneve të lira përbrenda një përcjellësi. Ajo kufizon kalimin e rrymes dhe shënohet me R. Rezistenca është një dukuri fizike e çdo përcjellësi. Ngarkesat ose harxhuesit kan një rezistenc te brendëshme si për shembull një llambë elektrike inkadeshente që përdor energjine e rrymës ose kalimin saj

  Llojet e rezistencave

  Rezistencat e Përcaktuara (Fikse)
  Rezistencat e Vdekura
  Rezistencat e Shkallëzuara
  Rezistencat e Ndryshumeshme
  Reostati
  Potenciometri

   Ora është Mon Jun 25, 2018 11:25 am