Nocionet dhe Simbolet Matematikore

  Share
  Onyx.
  Onyx.
  Administrator
  Administrator

  Posts : 414
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Nocionet dhe Simbolet Matematikore

  Mesazh nga Onyx. prej Wed Dec 23, 2009 4:50 pm

  Janë shprehjet matematikore (psh. emrat e numrave, figurave, operacioneve), shprehjet për marrëdhënie në mes të sasive (më i madh, më i vogël,
  - i barabartë),
  - simbolizmin matematikor (psh. 4+3 = 7),
  - Konventat matematikore (psh. njësitë standarde të matjes, nderimi i përparësisë së operacioneve),
  - rezultatet dhe formulat e caktuara (memorimi i llogarisë, psh.6 + 6, për të njehsuar 6 + 7;
  - njohja e formulës për sipërfaqen e katrorit; teorema e Pitagorës).

   Ora është Thu Mar 21, 2019 3:21 am