Kuriozitete matematikore

  Onyx.
  Onyx.
  Administrator
  Administrator

  Posts : 414
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Kuriozitete matematikore Empty Kuriozitete matematikore

  Mesazh nga Onyx. prej Wed Dec 23, 2009 4:49 pm

  1x8+1=9
  12x8+2=98
  123x8+3=987
  1234x8+4=9876
  12345x8+5=98765
  123456x8+6=987654
  1234567x8+7=9876543
  12345678x8+8=98765432
  123456789x8+9=987654321

  ◙ 37.037x1x3=111.111
  37.037x2x3=222.222
  37.037x3x3=333.333
  37.037x4x3=444.444
  37.037x5x3=555.555
  37.037x6x3=666.666
  37.037x7x3=777.777
  37.037x8x3=888.888
  37.037x9x3=999.999

  ◙ 1x9+2=11
  12x9+3=111
  123x9+4=1111
  1234x9+5=11111
  12345x9+6=111111
  123456x9+7=1111111
  1234567x9+8=11111111
  12345678x9+9=111111111
  ◙ Për t’a ditur nëse një numër është plotpjesëtueshëm me 11 duhet që shifrën e djathtë tia zbresim me shifrën afër saj dhe pastaj tia mbledhim me shifrën e afërme dhe nëse rezultati =0 është e plotpjesëtueshme me 11:
  2013=3-1+0-2=0 2013/11=183
  7546=6-4+5-7=0 7546/11=686
  16533=3-3+5-6+1=0 16533/11=1503

   Ora është Wed Apr 24, 2019 1:51 pm